måndag, februari 13, 2017

Var Faaaaan tog den sexuella revolutionen vägen? - "the liberation of the natural capacity for love in human beings can master their destructiveness!"!

Jag är förvånad och förundrad över att vi i västvärlden har ett så ansträngt förhållande till sexualitet i allmänhet och fetischer/BDSM i synnerhet! I år är det 50 år sedan "The summer of Love" - 1967, då den "sexuella frigörelsen/Revolutionen" kanske stog på sin höjdpunkt?
Hippies arrangerade "Love-in's", den nakna kroppen och sex, sågs som något naturligt på 60 - 70 talet!
Kvinnor köpte bara bikini toppar om de skulle utomlands - för i Sverige - så solade och badade nästan alla kvinnor topless och det var fullkomligt naturligt! Ingen höjde ens på ett ögonbryn! Idag blir topless aktivister arresterade - utan att ha brutit mot någon lag, utan det är någon bitterfitta till manlig snut som har sett det som "förargelseväckande beteende" - hur kan en bar kropp - i sitt naturliga tillstånd vara förargelseväckande och/eller illegal!

Var I helvete gick det fel och varför?
På 80 talet upplevde jag en "backlash" från den sexuella revolutionen - nakna kroppar och sex och den nakna kroppen i allmänhet och BDSM/fetischism i synnerhet - kommersialiserades!

Jag själv har en känsla av att mycket beror på Milton Friedman!

Vad kan vi göra för att återta, återuppliva -"reclaim'a" den sexuella revolutionen/frigörelsen och en frigjord och naturlig syn på den nakna kroppen - frigjorda från skam, ångest och hämningar! Hur gör vi?

Själv så försöker jag att sprida tankar och idéer om att sex och nakenhet är naturligt och inte en källa till skam, ångest och hämningar!
Jag har själv arrangerat "Love-in's" - som blev sexfester, snarare än "ideologiska uppvaknanden och/eller - "gnistan som återupptände den sexuella frigörelsen/Revolutionen"!

Sex och politik - är det oförenligt nu för tiden? Är avkriminaliseringen och inkluderandet av homo/bi - sexuella i samhället, den sista framgången för den sexuella frigørelsen i samhället?

Jag själv anser att sexual driften är lika naturlig och självklar som behovet av att äta/dricka/sova mm. och bör behandlas precis likadant - behov som tillfredställs utan ursäkter eller omsvep!

Förr i tiden, så sågs sex och nakenhet som lika naturligt som att äta och dricka! I antikens Grekland, Romariket - Vikingatiden och tidigare!
Det var en liten sexuell revolution/frigörelse redan på 20 - 30-talet, när pessar blev tillgängliga och kondomer blev mer lätt-tillgängliga och billigare!

“Every muscular contraction contains the history and meaning of its origin.”

“The pleasure of living and the pleasure of the orgasm are identical. Extreme orgasm anxiety forms the basis of the general fear of life.”

“Only the liberation of the natural capacity for love in human beings can master their sadistic destructiveness.”

- Wilhelm Reich 1897-1957